>> besöksräknare
besöksräknare danneKarlsen -

Grand Slam!!!


                                               THE KING!!!!


Jag är ju en en sportnörd i yttersta rang!! Jag gillar de mesta med sport bortsett från de som har med motorer att göra! Men de är 3 sporter som berör mig mest..Hockey,Fotboll och tennis..Idag börjar en av av årets fyra stora höjdpunkter i tennis...Australien Open!! De är den första utav dom fyra grandslamturneringarna!! Jag vet inte hur jag ska förklara för er som inte förstår hur mäktiga och fruktansvärt underbara dessa turneringar är att beskåda förräns små blå/gröna ögon..När jag knappt kan förklara de för mig själv! Fan de är verkligen underhållning på världsnivå redan från första omgången..Spelar ingen roll om de är en 150 rankad spelare som möter en 240 rankad spelare...(Om de nu ska inträffa att två så lågt rankade spelare möter varandra så måste dom fått wilde card) så spelar dom sin livs tennis...Därför när man då ser Roger Federer spela sin bästa tennis oftast lite längre fram i turneringen så blir man helt matt!! Federer är i mitt tycke den bästa idrottsmannen som denna värld skapat!! Han är verkligen sagolik..Att se honom spela sin bästa tennis är som en dröm man alldrig vill vakna upp ifrån!! Fan jag blir alldeles till mig nu :) 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg..När den sista av dom fyra grandslaturneringrna spelades i oktober (US Open) så kunde Johansson rabbla upp en hög med spelare..tvn gick dygnet runt med tennis här hemma då :)  De är de som är de bästa med tennis..en match kan hålla på mella 2-5 timmar sen när den är klar kör dom igång nästa... :) I LOVE IT!!!!

När vi ändå är inne på sport!! Fan handboll är verkligen en grym tv-sport!! Fan vilken dramatik de kan bli...Vi har väl inte varit bortskämd med våra kära gurkburkar (Landslaget) dom senaste åren precis..Annat var de i början på 90-talet eller i stortsett hela 90-talet..Men på senare år har de verkligen varit trögt..Men nu spelas VM och sverige gjorde idag en bragdmatch mot ett av världens bäst nationer Spanien dom vann med 34-30 och svenska målvakten Johan Sjöstrand gjorde en av dom bästa matcher jag sett en svensk målvakt i handboll göra ...Sverige var väl direkt ingen medaljkanditat innan detta mästerskap! Men efter dagens match så räknar då fan inte jag ut dom!!

Min Kära sambo skriver och lägger ut bilder om de mesta som händer i Ebbas liv på Ebbas egna lilla blogg...Vi kände att de kanske är mer logiskt att de skrivs på hennes blogg.. :) Så för alla som hatar sport..Jag lovar jag kommer att skriva om mycket annat också..Jag är även med och skriver på Ebbas blogg..Känns bara som att de blir att man upprepar samma sak om jag skriver här!! :)

Har även börjat jobba igen efter en mycket trevlig 2 veckorsledighet med min kära underbara lilla familj..Är verkligen så jävla tacksam att jag har dom här ledigperioderna på ett par veckor!! Fan de händer verkligen så himmla mycket i Ebbas utveckling hela tiden..Känns verkligen underbart att jag får vara med så pass mycket i den..Nu kan man också märka av att hon nog ärvt humöret av både Pappa och mamma!! Hon är het som en kamin :) och tålamod lika med noll :) 

Ja ska försöka hålla min blogg mer upptaderad..Om de är nån som bryr sig vill säga!!

Kan också säga att även hur mycket jag gillar tennis så är de Hockeyn och mina hjältar som absolut ligger mig varmast om hjärtat!! Nej nu börjar snart  Tennisen!! :)

Lev väl alla underbara vänner!!

/ D 


Spanska hundhem!!

Har ikväll suttit och sett uppdrag granskning...Där dom i afton tog upp spanska adoptivhundar..Alltså spanska hundar som av dess olika omständigheter tagits hand om svenska hundhem i spanien..De va fruktansvärt och se hur hundhemmet  Julie Rescue behandlade sina hundar och för den delen även lurade svenska människor som genom dom betalat 4000-5000 kr för att omhänder ta en stakars hund som blivit misshandlat eller bara utlämnad av sina tidigare ägare i Spanien..
De som gäller för att få ta in en spansk hund i sverige är att den genomgår alla vaccinationer och säkerhetskrav som gäller för att inte dra med sig sjukdomar och dylikt in i sverige..De är hundhemmets yttersta ansvar att se till så att detta görs korrekt och sen fylla i att allt är OK i hundens pass..Men hundhemmet Julie Rescue var inte speciellt noga med detta och de har visat sig att ett stort antal hundar från dom som kommit in i sverige har haft sjukdomen leishmanian som kan smittas till människor men bara genom sandmyggan tror jag den hette! Men eftersom sverige inte är ett tropiskt land så är ju inte risken så stor att detta ska inträffa här.. Allt detta för att nån vetrinär i spanien bara stämplat passet utan att ha gjort nånting..Hundarna lider ju fruktansvärt av denna sjukdom och hundägare som jag är (återkommer mer om de sen) så lider man ju fruktansvärt mycket med hunden de är ju trots allt en familjemedlem som man har otroligt starka band till...

Sen valde även Julie Rescue att transportera 14 hundar i bil från spanien alltså 340 mil!! bara de är ju så sinnessjukt att man bara vill dö...

Jag har själv tagit 3 hundar från ett spanskt hundhem vid namn ADA och SOS och där har jag bara fått seriösa intryck ifrån..Men de har säkert dom stackarna som tagit från Julie Rescue fått också..Men mina hundar har aldrig varit sjuk eller en tendens till att vara sjuk..den älsda har vi snart haft i 7 år..Sen kom dom även med flyg till Arlanda när dom transporteras från spanien..Mycket bra av svt att ta upp detta problem sen nämner dom ingenting om just hundhemmen som jag nämnde som jag tycker verkar vara väldigt seriösa..För enligt svt så hade väl mer eller mindre dom flesta hundarna från Julie Rescue nån typ av skavank eller sjukdom..Och hade Ada eller SOS varit av samma slag så skulle väl chansen varit rätt stor att nån av våra hundar haft de också...Men ska man ta tag i problemet som svt nu gjort så måste man ju visa de från den värsta sidan...

Annars är de lugnt hemma på bergsgatan..som ni kanske har sett på Ebbas blogg så har hon idag varit på babymassage..Vilket kanske inte var så där super nice..Men att träffa alla bebisar tyckte hon var stenskoj iallafall :) De där med massage har hon säkert ärvt av mig..Jag tycker nämligen att de är obehagligt att bli masserad...

Hjältarna vann derbyt mot Timrå!! SJUKT SKÖNT!!!!!! nu väntar återigen en grymt viktig match mot Brynäs imorgon..Ska bli skoj att gå på banken imorgon :)

Sov gott!!

/ D

En Måndag!

Måndag igen och jag har en hel vecka kvar att vara ledig innan jobbet återigen kallar!! Känns jäkligt skönt! Men jag vet av erfarenhet att den här sista veckan på långledigheten går ruskigt fort!! på en grisblink så sitter man där på söndgkvällen smått ångesfylld över att de återigen vankas jobb på måndagen...Men va fan nu är de 7 härliga dagar med familjen som gäller!! 

I helgen så har vi varit nere hos mormor och morfar en sväng..Blev god mat,tv spel och en sväng till gammelmormor..eftersom jag har lovat min kära Johansson att hon får lägga ut alla bilder på lilla ebba och allt annat så hänvisar jag er till Ebbas blogg!! :) Vi hade egentligen tänkt åk upp till fjällen veckan som var och hälsa på farmor och farfar bill.. Men sjukdomar i början på förra veckan satte stopp för de...Sen vaccinerade sig ju Ebba i Torsdags och då vet man aldrig i förväg hur dom ska må dagarna efter men Ebba visade sig vara en liten stålbebis och de va en baggis den där sprutan sa hon till pappa!!  Så de gick ju inte att planera in nånting i förväg denna helg som var...Sen har min kära mor och farmor till Ebba lagts in för operation idag..tänker på dig mammsen och hoppas allt går bra!! Vi älskar dig :) Så denna vecka går ju inte heller...Men vi kommer nästa ledighet!! :)

Nu måste man verkligen börja va med när lillfisan ligger själv... hon rör sig som bara den och kan typ snurra ett halv varv!!  De går verkligen fort utvecklingen nu...De gäller att hänga med :)  Men de är så fruktansvärt roligt att se alla framsteg hon gör..Men en sak jag inte gillar är att hon nu insett att tummen är perfekt att suga på!! Hm...hoppas de bara är tillfälligt! :)

Idag så är morbror Danne här uppe i stan på jobb...Så han är bjuden hit på middag kl 16!Sen ska både han och jag gå ner till Banken och bevittna våra kära hjältar i länsderbyt mot timrå! De är en fruktansvärt ruskigt viktig match...Hjältarna har ju som bekant ryckt upp sig nu på nya året och har 3 segerar av 4 möjliga..Efter att ha varit i den kanske jobbigaste perioden jag varit med om sen jag säsongen 89-90 började följa mina hjältar! Grymt vilken svacka dom va i!! Men som sagt de är inte över än...vinst idag är som sagt ett måste nästan..!! vinst med 5-2 mot rögle och hela 7-2 mot Södertälje senast på bortaplan hoppas jag har höjt självförtrondet avsevärt!!

Må väl mina kamrater!!

/ D


Nu jävlar är jag tillbaka!

Håll i hatten allesammans!! nu jävlar är jag tillbaka :)

Ja jag har inga pinsama borförklaringar till varför jag inte har varit aktiv här på bloggen! De är väl ett par veckor sen jag skrev senast! De som jag kan använda till att skydda mitt skinn lite iallafall är att min dator la av!

Som sagt datorn la av för drygt 2 veckor sen...Jag kom hem och skulle slå ingång datorn då visade de sig att jag inte fick nån bild på skärmen..Hm..va i helvete är de nu då tänkte jag?? Jag är direkt ingen datahaj så jag hade inte en aning om vad jag skulle göra!! Jag börjar rycka i lite kablar och så men de hjälpte föga! Jag tänkte att de kanske är kabeln mellan skärmen och datorn de är fel på! eftersom processorn gick igång så kändes de ju som att de kunde vara ett ganska solklart fel..Men icke! Farsan kom hit och kopplade in sin dator mot min skärm med samma kabael och de funkade klockrent! Så de var bara att inse att datorn min va totalt däckad av nåt jävla virus!! Som tur är så lugnade min kära datakonsult viktor i lugnvik mig..För jag trodde att alla bilder på Ebba var körd men de ska gå att rädda dom sa han..Han kommer upp hit nån dag och ska hjälpa min dator att bli frisk! Tur att jag har dig vigge! :)

Jag lånade då farsans stationära dator som han gett till min lillebror..Men efter 2 dagar ringer farsan mig och säger att jag måste komm ut med datorn  direkt efter jag slutat jobbet! Va fan tänkte jag..vad ska han så bums ha den till nu då han har ju en bärbar som han klarar sig gott och väl med..Den där stationära har ju bara stått på lillbrorsans rum och samlat damm! jaja jag kommer ut med den sen..Ja kom ut med den på engång! Va fan nu började jag bli lite irriterad..JAJA JAG KOMMER MED DEN SEN!!! Ja och när du har lämnad den så får du ta med dig en splitter ny laptop här ifrån säger han! Eeh va?? vadå va ska jag låna din eller? nä jag har varit och köpt en laptop till dig och Hanna (Johansson) Alla hem bör ha än laptop år 2009 tyckte han..Han är 52 år och jag är 28 år snart!!  Tack så jävla mycket farsan!! :) :)

Ja sen tänker ni vadå datorn är väck de finns ju datorer över allt han kan använda och skriva ett inlägg på sin blogg!! Ja de har ni rätt i!

Ebba växer som bara den gå gärna in på hennes blogg och kika på bilder från jul!

Idag har Ebba varit och vaccinerat sig..De gick faktiskt helt okej..vi trodde de skulle vara sju resor värre!! Just nu ligger hon så snällt och sover..men bivärkarna kan ju komma sen..

Idag möter Hjältarna Rögle i en fruktansvärt viktig match!! jag vet inte vad jag tror..!! Sen har Ecke värvat en grisen i säcken spelare igen denna gång en målvakt! För mig är de just nu helt ofattbart att han har värvat denna Mike Morrison! men han ska få en chans som alla andra!

Vi hörs!

/ D

Kolla in!!

Nya bilder från julhelgen finns ute på Ebbas egna blogg....kolla in www.ebbabebbas.blogg.se 

RSS 2.0